skip navigation

60 sec on Facebook

Deltag i kortfilmfestival

Kortfilm-konkurrencen 60seconds

Jury for Konkurrencen 2012

Eva Mulvad

Instruktør. Uddannet fra Filmskolen i 2001. Vandt i 2006 Silver Wolf-prisen på IDFA i Amsterdam og World Cinema Jury Prize på Sundance Filmfestivalen for "Enemies of Happiness". "The Good Life" deltog i 2010 i hovedkonkurrencen på IDFA og vandt prisen for Bedste lange dokumentarfilm på festivalen i Karlovy Vary 2011. Eva Mulvad modtog i august 2011 Det Danske Filminstituts dokumentarpris, Roos prisen, på 25.000 kr. I "Med døden til følge" (2011) fik Eva Mulvad som den første nogensinde lov til at filme fra en dansk retssal. Eva Mulvad ejer sammen med kollegerne Pernille Rose Grønkjær, Phie Ambo, Mikala Krogh og producer Sigrid Dyekjær produktionsselskabet Danish Documentary Production.

Thierry Geoffroy

Thierry Geoffroy også kendt som Colonel. Dansk-fransk kunstner bosat i København, Danmark. Konceptuelle kunstner med speciale i format kunst. Thierry Geoffroy har arbejdet med format kunst siden 1989, da han skrev et manifest om 5 typer af bevægelige udstillinger (Manifeste - Les differents Types d'expositions mobiles). Format art er skabt til at blive aktualiseret i flere forskellige steder, hver gang tilføjes ny viden til formatet. Metoden er inspireret af TV-programmet format. Siden da har han arbejdet med flere andre formater, hans mest berømte er Emergency Room, som har turneret internationalt og har været vist på PS 1 Contemporary Art Center i New York.

Martin Strange-Hansen .

Martin Strange-Hansen instruktør.Formand for Danske filminstruktører. Danmarks eneste dobbelte Oscar-vinder. Han modtog en Baby-Oscar i 2002 for sin afgangsfilm ”Når Lysterne Tændes” fra Den Danske Filmskole, og fik i 2003 en ”rigtig” Oscar for novellefilmen ”Der er en Yndig Mand”. Martin er ophavsmand til Danmarks første mobisode & webisode ”Pinly & Flau”, som vandt anderkendelse ved Webby-awards. (Internettets Oscar). Han har desuden bla instrueret spillefilmen ”Den Rette Ånd”, tv-serien ”Nynne”, samt børnehjerteknuseren ”Her bor Jensen”. Derudover er han en flittig foredragsholder samt manuskriptkonsulent ved bla. Filmværkstedet.

Human Rights Special Mention Jury

Er en selvstændig jury, som vil i år udpege vinderen af Human Rights Special Mention /menneskerettighedsprisen, til den film som bedst fanger ånden i og fortolker en eller flere menneskerettigheder.

Mikkel Nørgaard, filminstruktør.

Flemming Rose, Jyllands-Posten

Jonas Christoffersen, Direktør IMR

Nukâkâ Coster-Waldau, skuespiller

Ulla Dyborg, kommunikation IMR

Hvis du har nogle spørgsmål vedrørende årets jury så kontakt os.

Formålet med festivalen er, at promovere unge filmtalenter for et bredt publikum. Filmfestivalen 60 seconds er en åben konkurrence, der henvender sig til alle filminstruktører og filmentusiaster både i Danmark og udlandet. Emnet og stilen er frit.